Kategórie
 
 
 
 
 

Hroznový olej 250 ml

Kód produktu:OSTR3967
Výrobca:Oslavan
Tento za studená lisovaný olej z jadierok hrozna je vhodný na prípravu nielen pokrmov studenej kuchyne ale je možné ho zahriať bez rizika prepálenia či straty pozitívnych vlastností aj na vysokú teplotu (252 °C). V hodný je na restovanie či vyprážanie. Olej ma svetlo zelenú farbu s jemnou maslovo - orieškovou arómou. Je vhodný na dochucovanie šalátov, omáčok, syrov či mäsa.
Dodacia lehota
Dodacia lehota: skladom
Cena: 12,55 € bez DPH
15,06 € s DPH
 ks

Hroznový olej je jediným jedlým rastlinným olejom, ako aj pokrmom, ktorý obsahuje významné množstvo flavonidu procyanidinu – veľmi silného antioxidantu, ktorý výrazne viaže voľné radikály. Obsahuje vysoké hodnoty vitamínu E, ktorý má taktiež významné antioxidantné vlastnosti, posilňuje svaly, srdce, metabolizmus a imunitný systém. Obsah lecitínu pozitívne ovplyvňuje nervy, mozog a produkciu krvi. Vysoký podiel kyseliny linoleovej – Omega 6 (71%) v hroznovom oleji lisovanom za studena pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi a telo z nej dokonca syntetizuje esenciálne Omega 3 mastné kyseliny. Hroznový olej je už celé storočia využívaný v kozmetickom priemysle a to predovšetkým pre jeho vysokú antioxidantnú aktivitu, vďaka ktorej bráni starnutiu buniek pokožky. Tá potom vyzerá pevnejšie a zdravšie.

VYUŽITIE V KUCHYNI

  • Vďaka vysokej teplotnej stálosti sa neprepáli(až 252 °C) a je tak ideálny aj pre teplú kuchyňu
  • Pokrmom prepožičiava výraznejšiu arómu s dlhšou dochuťou. Máslovo – orieškové aróma
  • Vďaka výborným emulzifikačným vlastnostiam je ideálny pre prípravu dresingov a majonéz
  • Pre svoju ľahkosť a sviežosť je pre stredoeurópsku kuchyňu doporučovaný miesto vysoko kvalitných olivových olejov

ZDRAVOTNÉ ÚČINKY

  • Významne znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb a vzniku rakoviny (podľa vedeckých štúdií až o 56%)
  • Hroznový olej zvyšuje hodnotu HDL (dobrého) cholesterolu a naopak znižuje hladinu LDL (zlého) cholesterolu a triglyceridov.
  • Štúdie dokázali, že už po krátkodobom užívaní hroznového oleja dochádza k zvýšeniu HDL cholesterolu až o 13%, čo vedie k zníženiu rizika infarktu až o 52%
  • Hroznový olej je jediným olejom, ktorý obsahuje významný podiel silného antioxidantu procyanidinu
  • Vysoký obsah vitamínu E a Beta – karoténu (silné antioxidanty) – jedna lyžica hroznového oleja pokrýva doporučenú dennú  dávku vitamínu E
  • Lecitín pozitívne ovplyvňuje mozog a nervy 
  • Obsahuje reservatol (ďalší silný antioxidant) 
  • Bráni stárnutiu buniek a organizmu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia