Hroznový olej 250 ml
zväčšiť obrázok
15,06 € s DPH
Hroznový olej je jediným jedlým rastlinným olejom, ako aj pokrmom, ktorý obsahuje významné množstvo flavonidu procyanidinu – veľmi silného antioxidantu, ktorý výrazne viaže voľné radikály. Obsahuje vysoké hodnoty vitamínu E, ktorý má taktiež významné antioxidantné vlastnosti, posilňuje svaly, srdce, metabolizmus a imunitný systém. Obsah lecitínu pozitívne ovplyvňuje nervy, mozog a produkciu krvi. Vysoký podiel kyseliny linoleovej – Omega 6 (71%) v hroznovom oleji lisovanom za studena pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi a telo z nej dokonca syntetizuje esenciálne Omega 3 mastné kyseliny. Hroznový olej je už celé storočia využívaný v kozmetickom priemysle a to predovšetkým pre jeho vysokú antioxidantnú aktivitu, vďaka ktorej bráni starnutiu buniek pokožky. Tá potom vyzerá pevnejšie a zdravšie.
VYUŽITIE V KUCHYNI
- Vďaka vysokej teplotnej stálosti sa neprepáli(až 252 °C) a je tak ideálny aj pre teplú kuchyňu
- Pokrmom prepožičiava výraznejšiu arómu s dlhšou dochuťou. Máslovo – orieškové aróma
- Vďaka výborným emulzifikačným vlastnostiam je ideálny pre prípravu dresingov a majonéz
- Pre svoju ľahkosť a sviežosť je pre stredoeurópsku kuchyňu doporučovaný miesto vysoko kvalitných olivových olejov
ZDRAVOTNÉ ÚČINKY
- Významne znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb a vzniku rakoviny (podľa vedeckých štúdií až o 56%)
- Hroznový olej zvyšuje hodnotu HDL (dobrého) cholesterolu a naopak znižuje hladinu LDL (zlého) cholesterolu a triglyceridov.
- Štúdie dokázali, že už po krátkodobom užívaní hroznového oleja dochádza k zvýšeniu HDL cholesterolu až o 13%, čo vedie k zníženiu rizika infarktu až o 52%
- Hroznový olej je jediným olejom, ktorý obsahuje významný podiel silného antioxidantu procyanidinu
- Vysoký obsah vitamínu E a Beta – karoténu (silné antioxidanty) – jedna lyžica hroznového oleja pokrýva doporučenú dennú dávku vitamínu E
- Lecitín pozitívne ovplyvňuje mozog a nervy
- Obsahuje reservatol (ďalší silný antioxidant)
- Bráni stárnutiu buniek a organizmu