Potreby na výrobu vín a muštov
Set karafa a kalichy na víno so SWAROVSKI kryštálmi (1+4)
36,90 € s DPH
Bronzové čerpadlá ROVER
131,74 € s DPH
Filtračné dosky HOBRAFILT 20x20 cm ( 20 ks)
9,13 € s DPH
Filter COLOMBO 12 s čerpadlom
276,58 € s DPH
Filter COLOMBO 6 s čerpadlom
242,52 € s DPH
Filter Pulcino 10 s čerpadlom
201,24 € s DPH
Jawelle - čistidlo na drevené sudy 1 kg
2,30 € s DPH
Tam, kde v okolí domu a záhrady nie je núdza o vinohradníctvo, skôr či neskôr budeme vyhľadávať potreby na výrobu vín a muštov. Celý proces sa, samozrejme, začína na rozľahlom sade. Výsadba je jedna vec, ale nie jediná. Zrodu vína vo fľašiach predchádza údržba a ochrana pozemku, pravidelné ošetrovanie a investície do kvalitnej agrochémie. Len tak na konci procesu úspešne otáčame uzáverom.
Víno a jeho špecifické podmienky pre život
Na produkciu vína nepotrebujeme rozprávkový čarovný hrnček, ale skutočné vinárske príslušenstvo a rôzne pomôcky k práci. Môžeme povedať, že počiatočnú fázu zrodu vína zahájime výberom kvalitných vínnych kvasiniek. Nevyhnutné je teda komplexné činidlo so stimuláciou rastu a rozmnožovania. Zásadnou podmienkou je tak aktivácia fermentačného procesu. Aj to má svoje zásady, resp. iné uplatnenie pri problémových druhoch, pri horšie kvasných odrodách a pri kvasení za vyšších teplôt. Vždy pritom rešpektujeme odporúčané množstvo dávkovania.
Dizajnová a precízna výroba vína
Víno reprezentuje svojho výrobcu nielen farbou a chuťou, ale aj podmienkami a príslušenstvom na výrobu. Za úspešnú dizajnovú novinku považujeme ručné lisovacie zariadenie. Skladá sa tradične zo zbernej nádoby a základne vyhotovených z odolného kovu a samotný kôš sa pýši vlastnosťami tvrdého (bukového) dreva.
Výroba vína s presnosťou na cukornatosť a alkohol
Aj keď je víno symbolom rôznych básnických zvratov, pri výrobe idú emócie a umelecká pointa bokom. Pracujeme podľa presného plánu a noriem. Svedčia o tom napr. dôležité vinárske produkty na stanovenie cukornatosti hrozna. Výhodou sú minimálne nároky na objem muštu.
Nové refraktometre na základe svojich normalizovaných stupníc stanovia cukornatosť už aj za bežných podmienok priamo vo vinohrade. Ďalšou novinkou v tejto oblasti je predpokladané množstvo alkoholu pri meraní hroznových muštov.