Refraktometer s československou norm. stupnicou RWN 10 ATC

Kód: MAG 339
Neohodnotené
€47,88
Skladom (1 ks)
Refraktometer RWN10-ATC je určený predovšetkým na meranie cukornatosti vínneho muštu z dozrievajúceho hrozna.

Detailné informácie

Dlhoročné skúsenosti
Dlhoročné skúsenosti
Viac ako 20 rokov na trhu
Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Kontaktujte nás
Široký sortiment
Široký sortiment
produktov skladom
Výhradný dovozca
Výhradný dovozca
vybraných značiek

Podrobný popis

Vinársky refraktometer s československou normalizovanou stupnicou na jednoduché a rýchle stanovenie cukornatosti hrozna z jednej kvapky muštu aj priamo vo vinohrade.

Rýchle zisťovanie obsahu cukrov v hroznových muštoch a to v štyroch najpoužívanejších stupniciach. Plus obsahuje stupnicu na predpokladané množstvo alkoholu vo víne pri meraní hroznového muštu (POZOR, nie skutočný alkohol!). Jeho využite však môže byť aj širšie – meranie zostatkového cukru v kvase, v pivných mladinách a v ďalších sladkých nápojoch. Stačia len 2-3 kvapky vzorky,

Odporúčaná doba skúšky 20-30 sekúnd kvôli zosúladeniu teploty vzorky s teplotou refraktometra.

Refraktomer má ATC (aut. teplotná kompenzácia) - výsledky meraní nie sú nepriaznivo ovplyvnené pri zmenách teploty prostredia medzi 10 až 30°C. Pri meraniach v chladnejšom alebo teplejšom prostredí sa odporúča prístroj prekalibrovať.

Kalibrácia: kalibrovateľný s destilovanou vodou (2-3 kvapky). Je to jednoduchý proces, ktorý je popísaný v návode, trvajúci cca 30 sekúnd.

Cukornatosť bobúľ je možné odčítať na štyroch stupniciach plus stupnica na zisťovanie pravdepodobného alkoholu :

1. ČNM - ČeskoSlovenská norma

2. KMW - Klostemburský

3. Brix - univerzálna stupnica

4. Oe- Oeshsleho

Stupnica 1:

Udáva objemové % pravdepodobného alkoholu vo víne pri meraní hroznového muštu (matematický prepočet). Rozsah 5 až 22% Vol, min dielik 0,2%.

Stupnica 2:

Normalizovaný (československý) muštomer: udáva počet g cukru v 100ml muštu. Rozsah: 10 až 37 °ČNM, min. dielik 0.5 °ČNM. Najpoužívanejšia na Slovensku a v Českej republike.

Stupnica 3:

Klosterneuburger Mostwaage (KMW): Rozsah 0-30°KMW, min. dielik 0,5°KMW. 1°KMW je 1g cukru v 100g muštu. Zvyčajne platí 1 KMW = 0,85 x Brix. Mierka je najčastejšie používaná v Rakúsku a v Taliansku známa ako Babo. Stupnica sa používala aj u nás (Rakúsko-Uhorsko).

Stupnica 4:

BRIX: rozsah 0-35% (0-35°Bx), min dielik: 0,5%. 1% = 1g cukru v 100 g roztoku pri 20°C. Je to oficiálna a najpoužívanejšia mierka vo svete. Napr. roztok s hodnotou 20°Bx obsahuje 20g cukrov a 80g vody.

Stupnica 5:

Oechsle: rozsah 0-150°Oe, min. dielik 1° Oe. 1°Oe je 1g rozdielu medzi objemom a hmotnosťou, napr.1 liter muštu s cukornatosťou 84°Oe váži 1084g. Používané najmä v Nemecku, Švajčiarsku a Luxembursku.

Prístoj nemá žiadne napájanie, je čisto optický nevyžadujúci batérie.

Obsah balenia: Refraktometer, šróbováčik pre kalibráciu, pipeta, plastové puzdro na prenášanie, slovenský návod, handrička na optiku

Ďalšie informácie:

Refraktometre sú pri správnej manipulácii (kalibrácia, skladovanie a ďalšie) presné a prakticky nekazové optické prístroje. Pri prijatí ku nám sú individuálne skontrolované na prípadné mech. poškodenia či základnú funkčnosť. Pri odosielaní dôkladne zabalené a tak chránené proti možným poškodeniam v preprave (Nakoľko poškodenia spôsobené pádom či rozbitím nemôžu byť predmetom neskoršej reklamácie, zákazníkov prosíme o okamžitú kontrolu výrobku a nahlásenie prípadného poškodenia ihneď po prijatí). Fotografie stupníc môžu byť ilustračné – ale zároveň zodpovedajúce skutočnosti týkajúcej sa typu/označenia, rozsahu, min. dieliku stupnice/stupníc.

Dodatočné parametre

Kategória: Potreby na výrobu vín a muštov
Hmotnosť: 0.3 kg

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola